La Trappe Witte Trappist is het eerste witte bier ter wereld met het zeldzame trappistenzegel. Een tiental brouwerijen mogen hun creaties trappistenbier noemen en moeten zich aan een hele reeks strikte regels houden om deze onderscheiding te mogen ontvangen. De belangrijkste hiervan is dat het bier onder toezicht van trappistenmonniken moet worden gemaakt. In veel gevallen brouwen de monniken het bier zelfs zelf.
La Trappes White Ale is een delicate geelbierspecialiteit die indruk maakt door zijn fluweelzachte zachtheid, evenwichtig moutkarakter en fijne zuurgraad. Het bier krijgt een bijzondere elegantie en lichtheid door de pittige koolzuur: duizenden kleine pareltjes laten de aroma’s dansen op de tong en maken van de Witte Trappist een verfrissend biergenot. Het aromatische werk van de monniken kent een grote schare fans in Nederland en werd daar al bekroond met diverse prestigieuze prijzen. Nu verovert het heerlijke bier Duitstalige landen en lest ook hier de acute bierdorst.
Het lichtblonde bier vertoont een lichte troebelheid in het glas en is versierd met een stabiele kroon van sneeuwwit schuim. Aroma’s van zacht geroosterde tarwemout, bloemige hop, zure citrusvruchten, perzik, abrikoos, witte peper en kruidnagel lopen als een rode draad door de geur en smaak en maken La Trappes Witte Trappist tot een waar culinair genot.
Water, gerstemout , tarwemout , glucosestroop, hop en gist