De tafel is rijk gedekt: een mand met versgebakken, geurige pretzels staat klaar, ernaast een stenen pot met zoete mosterd, fijne boter, versgehakte peterselie en in het midden een terrine van dampende witte worstjes. Wat is er vermist? Tarwebier!
Als we een drankje moeten aanbevelen voor dit scenario en andere situaties waarin je ontzettend veel trek hebt in bier, dan raden we Eschenbacher Weissbier aan. De klassieker van de privébrouwerij Eschenbach is op zichzelf al een succes, maar gecombineerd met een stevig witteworstontbijt is het witbier een echte hit.
Het ambachtelijke brouwsel vloeit in glinsterend kopergoud in het glas. Op de kop staat een statige kroon van romig, gebroken wit schuim en de romp is doorkruist door dikke lagen gist. Naast het aantrekkelijke uiterlijk nodigt de sterke geur van ovenvers bananenbrood, kruidige kruidnagel en zongerijpt graan je uit om een slokje te nemen. De smaaktest laat een fluweelzacht bier zien met een fijn aroma: rijpe banaan ontmoet warme kruiden, robuuste mout, een vleugje room en een heerlijke frisheid in de mond. Deze tarwesoort maakt indruk door zijn elegante lichtheid en is niet zo zwaar als sommige andere soorten. Wilt u eens wat anders proberen dan de klassieke witte worst, combineer deze lekkernij dan eens met een mediterraan broodje: een panini met pesto, tomaten, mozzarella, rucola en een scheutje balsamicoazijn combineert verrassend goed met Eschenbacher Weissbier.