Vul hier je e-mailadres in om eenmalig op de hoogte te worden gehouden zodra het artikel weer beschikbaar is.
Rozenwater is een nobele essentie gemaakt van de bloemblaadjes van de roos. Het distilleren van rozenolie levert essentieel water op dat een bedwelmende geur heeft en wordt gebruikt in de keuken van verschillende landen en in cosmetische producten. Je gebruikt het om marsepein op smaak te brengen, er desserts van te bereiden en er lassi mee te verfijnen. Dat je er ook mee kunt brouwen bewijst de Nederlandse brouwerij De Molen. Hun New England IPA Roos & Blad heeft de roos niet alleen in de naam, maar ook op de ingrediëntenlijst. De meesterbrouwers gebruiken zowel rozen als rozenwater om hun brouwsel een verleidelijke, bloemige ondertoon te geven.
Roos & Blad vloeit in een delicaat vertroebeld graangoud in het glas en vormt een vluchtige sluier van wit schuim. De hopsoorten Amarillo, Cascade en Centennial zorgen voor een tropische geur die prachtig samengaat met het aroma van roos. De bloemig-fruitige eerste indruk zet zich voort in de drank: heldere tonen van mandarijn, grapefruit, sinaasappelschil en dennenhars, gebouwd op een basis van gistig brooddeeg, lichte mout en romige karamel. Na een paar slokjes neemt het rozenwater de hoofdrol over en verspreidt zich met bloemige elegantie in de mond.
Het lijdt geen twijfel dat dit bier niet bij ieders smaak zal passen, maar liefhebbers van rozenwater komen hier zeker aan hun trekken.
Water, gerstemout , haver , tarwe , rozen, rozenwater, hop, gist