Vul hier je e-mailadres in om eenmalig op de hoogte te worden gehouden zodra het artikel weer beschikbaar is.
Bierstijl: NEIPA
De twee hoofdbrouwers van Two Chefs Brewing in Amsterdam waren chef-koks voordat ze van beroep en gereedschap veranderden. Ze verruilden de messen voor puree-peddels en toveren voortaan hun fijne tongen niet meer om culinaire lekkernijen op het bord, maar in het glas te toveren. Omdat ze al jaren in de keuken werken, weten ze precies wat een goede chef-kok is en welke vaardigheden hem in de eetkamer lof opleveren. Vandaag zetten ze deze kennis om in bier, dat perfect past bij de verfijnde keuken en ook zonder begeleiding een delicatesse is.
Bon Chef is een New England India Pale Ale die gasten in dromerige vervoering brengt met zijn uitbundige fruittonen en drinkbaar karakter. Het 5,0% brouwsel wordt gebrouwen met een delicaat gearomatiseerde mix van gerst, tarwe en haver en verfijnd met de hopsoorten Columbus en Azacca. In het glas presenteert de NEIPA zich in een sterk, troebel korrelig goud en wordt bekroond met een handbreedte luchtig, wit schuim. Een boeket van passievrucht, meloen, lychee, citrusfruit en vers gemaaid gras weerspiegelt de hop in geur en smaak. Het lichtvoetige bier maakt bovendien indruk met een zijdezacht mondgevoel en een elegante bitterheid die nooit te overheersend is.
Water, gerst , tarwe , haver , hop, gist