Vul hier je e-mailadres in om eenmalig op de hoogte te worden gehouden zodra het artikel weer beschikbaar is.
Net als alle landen heeft Nederland zijn eigen selectie van individuele snoepjes. Onze noordwesterburen staan bekend om hun ruime keuze aan verschillende soorten drop en hebben ook hun eigen versie van de Amerikaanse pannenkoek Poffertjes. Op de markten kun je heerlijke appelpannenkoekjes en oliebollen kopen en als je geluk hebt, vind je er ook een kraampje met verse stroopwafels. Deze Nederlandse variant op de klassieke wafel is flinterdun, goudbruin gebakken en gevuld met een zoete siroop. Tussen twee ronde wafels zit een heerlijk karamellaagje, dat vers en nog warm heerlijk romig is.
Two Chefs Brewing is een brouwerij uit Amsterdam die de charme van stroopwafels in een biertje heeft weten te vangen. Hun vloeibare versie van de patisserieklassieker is een rijke stout met een alcoholpercentage van 6,0%. Een selecte selectie van donkere mouten, kristalmouten en karamelmouten geven het brouwsel een pakkende rijkdom en een vol karakter. De Stroopwafelsmaak ontstaat door een scala aan natuurlijke smaken: zachte tonen van karamel, vanille en kaneel doen je vanaf de eerste slok denken dat je in een vers gebakken Stroopwafel bijt.
Traditioneel worden stroopwafels gegeten bij een kopje thee of koffie, maar wat dacht je van genieten van het gebakje met het juiste biertje?
Water, gerst, tarwe, haver, hop, lactose, karamel, gist