Blik met een kleine deuk - inhoud prima
Hoewel de zomer op zijn hoogtepunt, met zijn hete, droge dagen, meedogenloos brandende zon en drukkende hitte, ons soms op de zenuwen kan werken, missen we hem toch meteen wanneer de herfst met zijn natte, koude, grijze aanblik aanbreekt. Plotseling verlangen we naar het zachte briesje, het schitterende licht, de eindeloze dagen, het zorgeloze gemak van een zomervakantie, sappige watermeloenen en de weldadige warmte. Het enige wat ons helpt de post-zomerblues te bestrijden, is het bockbierseizoen, dat de naderende herfst en winter sfeervol aankondigt. Vooral in Franken en Beieren wordt het eerste bockbier al in september getapt, zelfs in het kleinste dorp met een eigen brouwerij. Deze feestelijke gebeurtenis markeert het begin van een periode van zwaardere, rijkere en sterkere bieren, die in de winter zeer welkom zijn.
Two Chefs Brewing is niet gevestigd op de typische breedtegraden voor bockbier, maar ze doen toch graag mee aan deze fijne traditie. Hun antwoord op aanhoudende regen, klamme vochtigheid en ijzige kou is hun Bock Brûlée – een gebaksbock met een verwarmend alcoholpercentage van 7,0% en een smaakprofiel dat zowel lichaam als geest kalmeert.
De Bock Brûlée schenkt in de donkerste koffiekleur het glas in, zijn verleidelijke verschijning gecompleteerd door een kroon van romig, hazelnootbruin schuim. Aroma en smaak schitteren met een bedwelmende mix van zacht geroosterde granen, exotische vanille en smeltende karamel – zo lekker dat je de motregen buiten volledig vergeet!
Two Chefs BrewingWater, gerst, haver, lactose , vanille, hop, gist