Vul hier je e-mailadres in om eenmalig op de hoogte te worden gehouden zodra het artikel weer beschikbaar is.
In Duitsland zijn koekjes gemaakt van boterachtig zanddeeg en koekjes seizoensgebonden beperkt: de meeste soorten worden alleen gebakken en gegeten tijdens de advent en rond Kerstmis. Zonde, want de hapklare gebakjes zouden het bij andere gelegenheden ook uitstekend doen.
Voor onze Italiaanse buren zijn koekjes, koekjes en soortgelijke gebakjes een integraal onderdeel van de keuken van het land. Ieder gezin heeft zijn eigen recepten en er is een ruim aanbod aan heerlijke klassiekers die het hele jaar door gebakken en genoten worden. Het repertoire van Italiaanse bakkers strekt zich uit van zoete varianten tot pittige en hartige varianten en de meeste varianten zijn het hele jaar door verkrijgbaar. Er zijn koekjes geschikt voor elke gelegenheid en voor elk moment van de dag: voor bij de thee in de middag, voor een uitgebreid ontbijt, als dessert na een goede lunch en als aperitief bij een biertje of wijn voor een fijn diner.
Voor die laatste gelegenheid geven wij de voorkeur aan een heel specifieke variant: de Tarallo Tradizionale komt uit Puglia en is een bijzonder krokant, ringvormig koekje. De gebakjes worden traditioneel gemaakt van bloem, extra vergine olijfolie, zeezout en een scheutje witte wijn en worden geserveerd als aperitief. De heerlijke crunch en fijne kruiden verzachten de wachttijd voor het eten en passen perfect bij een koud biertje.
Een krokante groet uit Italië!
Gemiddelde voedingswaarden per 100g
Calorische waarde 1.959 kJ / 468 kcal
Vet 20 gr
- waarvan verzadigde vetzuren 2,8 g
Koolhydraten 61 g
- waarvan suiker 1,3 g
Eiwit 9,9 g
Zout 2,5 g
Tarwebloem , witte wijn, olijfolie, olijfolie van eerste persing (5%), zout
Bevat sulfieten
Mogelijke allergenen : Kan sporen bevatten van eieren, melk, pinda's, noten en sesam