Vul hier je e-mailadres in om eenmalig op de hoogte te worden gehouden zodra het artikel weer beschikbaar is.
Bierstijl: Altbier
Altbier is een bierspecialiteit afkomstig uit Westfalen. In Düsseldorf, Münster en overal daar tussenin wordt bier van hoge gisting gedronken, ook al zijn er kleine, lokale verschillen. Traditioneel heeft Altbier een donkere kleur die afkomstig is van de mout die op beukenhout wordt geëest. In principe waren de meeste bieren donker omdat er geen mogelijkheid was om het graan op een andere manier te mouten. De rijke mahoniekleur is in Altbier behouden en voor de kleuring worden verschillende gebrande mouten gebruikt. Over het geheel genomen kan het karakter van het Altbier omschreven worden als moutig en vol van smaak.
Een populair voorbeeld van deze categorie is het Gatz Altbier. De Krefeld-brouwerij Gatzweiler gaf de lekkernij zijn naam en is verantwoordelijk voor het fijne recept, ook al produceren andere brouwerijen tegenwoordig hun specialiteit.
De Alt uit Krefeld presenteert zich in een robijnrood, glinsterend kastanjebruin glas en is versierd met een luchtige kroon van ivoorkleurig schuim met grove poriën. Een kruising tussen ovenvers brood, geroosterde granen, bruine suiker en geurig hooi vult de lucht en nodigt uit om ervan te proeven. De initiële smaak omhult het gehemelte met een milde zoetheid en een overvloed aan mouttonen. Stevig roggebrood, toffee en sterke geroosterde aroma’s vormen een stabiele basis. Gen Finish wordt aangevuld met een beetje hop en zorgt voor kruidige tonen en een bittere afdronk.
Water, gerstemout , hop, gist