Vul hier je e-mailadres in om eenmalig op de hoogte te worden gehouden zodra het artikel weer beschikbaar is.
Abrikozen zijn de kleine zusjes van perziken, maar doen absoluut niet onder voor de iets grotere steenvrucht. We houden van hun zonnig gele schil met de rode wangen en de delicate pluisjes, we zouden in hun romige sap kunnen gaan liggen en genieten van het eten van de vrucht in welke vorm dan ook. In plakjes gesneden, de vrucht is geschikt als topping voor fruittaarten en taarten, je kunt hem grillen en serveren met een beetje honing, Griekse yoghurt en geroosterde noten, in spek wikkelen, er sauzen van maken voor lamsvlees en ander vlees , vul er dumplings mee of maak er heerlijk fluweelzachte van. Kook er jam van.
Brouwerij Cantillon uit Brussel, België, deed precies dat en verfijnde de jam met hun eigen Lambiekbier. De abrikozen werden door middel van maceratie met het gebrouwen stuk getrouwd. Het eindresultaat is een rijke jam die de essentie van abrikoos op je boterham brengt.
Ons favoriete recept met deze jam is overigens gebakken geitenroomkaas: de kleine ronde daalders van verse kaas worden belegd met een blaadje salie en omwikkeld met de fijnste parmaham. De pakketjes worden in de pan knapperig gebakken. Voeg kort voordat u hem eruit haalt een paar eetlepels jam toe aan de pan en bestrijk de verpakte geitenkaas met de abrikozendelicatesse. Deze lekkernijen worden geserveerd met veldsla in een lichte citroenvinaigrette.
Abrikozen gemacereerd in Cantillon Lambiek
Suiker