Vul hier je e-mailadres in om eenmalig op de hoogte te worden gehouden zodra het artikel weer beschikbaar is.
Iedereen die de fruitbiercategorie hier op de website heeft bezocht, weet dat wij niet de enigen zijn die van frambozen houden. De felroze vruchten zijn de afgelopen jaren de favoriet van veel brouwers geworden en zijn terug te vinden in tal van ambachtelijke biercreaties . In België worden frambozen al veel langer voor bier gebruikt: zomerfruit zoals frambozen of kersen stonden al op de ingrediëntenlijst van traditionele lambiekbieren lang voordat het eerste ambachtelijke bier het levenslicht zag.
Ook de Belgische brouwerij Cantillon heeft frambozenbier in haar assortiment. Op dit moment hebben we het echter niet over de gebrouwen stukken, maar over een andere frambozendelicatesse. De brouwerij stopt de frambozen niet alleen in bier, maar ook in jam. Het team heeft een reeks van de lekkerste jams bedacht met een extra bieringrediënt: de vruchten worden gemacereerd met lambiekbier en verwerkt tot een bijzondere jam. Tijdens het koken blijft er geen alcohol over; de vloeistof voegt eenvoudigweg een elegante zuurgraad toe aan de jam.
De frambozenlambiekjam heeft een fluweelzachte textuur en is het lekkerst als we hem rechtstreeks uit het potje lepelen. Houdt u meer van iets beschaafder, dan kunt u genieten van de zomerse spread op brood, stokbrood, brioche, cake of een botercroissant.
Frambozen gemacereerd in Cantillon-lambiek
Suiker