De op bourbonvat gerijpte Doppelbock van Camba Bavaria maakte grote indruk op de juryleden van de Meiningers International Craft Beer Award: het bijzondere brouwsel werd twee jaar op rij met goud bekroond. Gezien deze uitstekende beoordeling stijgen onze verwachtingen van de karamelkleurige Bock uit het whiskyvat uiteraard tot duizelingwekkende hoogten - maar kan de edele wijn uit Chiemsee aan onze verwachtingen voldoen?
Tot honderd procent!
Heerlijke chocolade- en kokosnoten worden gecombineerd met de typische vanille- en whiskyaroma’s van het bourbonvat om een onweerstaanbare symfonie te creëren en de Doppelbock naar de hemel te laten smaken. Het volle, fluweelzachte mondgevoel biedt het perfecte podium voor de intense en complexe nuances en streelt het gehemelte met aromatische hints die variëren van vijgen tot chocolade en vanille tot pruimen. Het maar liefst 10,5% alcoholpercentage is slim geïntegreerd in de smaakdiepte en verwarmt lichaam en geest met zijn kruidige vuur.
Camba Bavaria’s Oak Aged Doppelbock wordt aanbevolen als digestief en past heerlijk bij zoete desserts zoals romige tiramisu, geflambeerde crêpes Suzette of zelfgemaakte chocolademousse met kaneelcrème en gemarineerde wilde bessen. De op vat gerijpte Bock is een uitzonderlijk brouwsel dat zijn onderscheidingen meer dan verdient.
Water, gerstemout , hop, gist