Donkere bieren hebben voor ons een bijna magische aantrekkingskracht. Wanneer je ze in het glas schenkt, fascineren ze je met hun onweerstaanbare uitstraling en omhullen ze je met zware, sensuele geurwolken. Het schuim ziet eruit als een chocoladedessert in zijn romige hazelnootbruin en er lijken duizend geheimen verborgen te zijn in de ondoorzichtige diepten van het lichaam. Donkere bieren brengen de rijkdom van de mout naar voren en smaken vaak alsof ze chocoladerepen, hele potten vers gezette espresso en de essentie van het geroosterde aroma zelf bevatten.
Een van deze duistere meesterwerken is geschreven door Camba Bavaria en heet Chiemsee Dark. Deze gebrande, aromatische bierspecialiteit is een zogenaamde Black Lager en doet de naam ruimschoots eer aan met zijn diepzwarte kleur. Een nootkleurige kroon van schuim met dichte poriën zit bovenop het brouwsel in de donkerste tint van mahonie en ruikt naar pure chocolade, mokka, geroosterd graan en een vleugje zoethout. Na het snuiven van een snufje van deze reuksymfonie is het drankje onvermijdelijk. Het genieten zet zich culinair voort en brengt een krachtige compositie van aardse cacao, romige karamel, koffiebonen en gebrande mout op de tong. Een kruidige toets van zoethout, een ondertoon van bessen en een harmonieuze geroosterde bitterheid maken het genot op indrukwekkende wijze compleet.
Met slechts 17 bittereenheden is Chiemsee Dark een van de mildere donkere bieren.
Water, gerstemout , hop, gist