Vul hier je e-mailadres in om eenmalig op de hoogte te worden gehouden zodra het artikel weer beschikbaar is.
Het blauwebessenseizoen is een heel bijzondere tijd: gewapend met manden en tassen dwaal je door het dichte bos, de zon breekt hier en daar door het bladerdak en verwarmt de stomende bosbodem. Fijne geuren van donkergroen mos, vochtige bladeren en wilde bessen doordringen de lucht lang voordat je de eerste struiken ziet. Met behendige vingers pluk je de blauwe bessen uit het verse groen, al snel verschijnen de eerste paarse vlekken en de zoetheid van het verse fruit streelt je tong. Thuis zweven de geuren van warme jam en versgebakken bosbessenslakken door de kamers. O heerlijke zomer!
Om voort te bouwen op dit onvergelijkbare gevoel hebben de brouwers van drie brouwerijen een bier bedacht. Blueprint geeft perfect het zomerse plezier van zelfgeplukte wilde bessen weer. De aromatische Weizenbock wordt gebrouwen met heerlijke bosbessen en exotische tonkabonen en combineert het klassieke aroma van een witbier met de smaak van de zomer.
De pure bosbessenvreugde barst los zodra je het schenkt: het bier vloeit in de kleur van de kleine vruchten in het glas en is versierd met een roze schuimkraag. Dat de bosbes als een rode draad door het biergenot loopt, merk je als je eraan ruikt: de paarse bes prikkelt de reukzenuwen met zijn fruitige zuurgraad en onmiskenbare aroma. De smaak volgt op de hielen en brengt pure bosbessen met zich mee. Een vleugje vanille maakt de bes af.
Water, gerstemout , tarwemout , haver , bosbessen, tonka, hop, gist