Vul hier je e-mailadres in om eenmalig op de hoogte te worden gehouden zodra het artikel weer beschikbaar is.
Cider, of cider, is een elegante mousserende wijn gemaakt van appels. Door het fermentatieproces verandert appelsap in een mousserende wijn met een fruitig, licht zuur karakter. Dit soort drank wordt in grote delen van Europa en Engeland gedronken, maar ook in de Verenigde Staten en Afrika. Verschillende appelvariëteiten worden vaak gemengd tot een cuvée om te profiteren van de individuele kenmerken van elk type. Een goede cider heeft enkele maanden de tijd om in volle glorie te rijpen en past dankzij zijn fijne aroma goed bij lichte, mediterrane gerechten.
Een uiterst smaakvol voorbeeld uit de categorie cider is de Veräppelt Cider van Freigeist Bierkultur. Met deze creatie hebben de brouwers hun gebruikelijke territorium verlaten en hun moed heeft zijn vruchten afgeworpen: Freigeists Cider is een bijzonder elegante appelwijn die zich onderscheidt van zijn soortgenoten. In tegenstelling tot traditionele cider is de interpretatie van de Freigeistische biercultuur niet zo zoet en plakkerig. In plaats daarvan hebben de brouwers de delicate zuurgraad en frisse scherpte van de appel naar voren gebracht. Hun cider is aangenaam droog, kruidig en zuur. In de diverse smaaknuances van knapperige appels zit een stevig alcoholpercentage van 6,8% ingebouwd, dat je nauwelijks merkt.
Als je op zoek bent naar een cider met natuurlijke appelaroma's en pittige zuurgraad, dan ben je hier aan het juiste adres. En als u van kweeperen houdt, zult u ook dol zijn op quider !