Altbier is een bierspecialiteit uit Westfalen die langs de Nederrijn wordt gedronken. Een subgenre van dit brouwsel van hoge gisting is Adambier, eveneens van hoge gisting en scoort met een hoog stamwortgehalte. Het sterke, meestal donkere en vrij rijke brouwsel wordt traditioneel na het brouwproces gebotteld en maximaal 24 maanden bewaard. Hoewel deze afleiding van Altbier in de 19e en 20e eeuw een echte hit was, is hij tegenwoordig moeilijk te vinden.
Sommige meesterbrouwers wilden deze onaanvaardbare situatie niet zomaar accepteren, dus vormden ze een alliantie en brachten een geheel nieuwe interpretatie van de klassieker op de markt. Het Trio Infernale bestaat uit Freigeist Bierkultur (Stolberg, Rijnland), Gorilla Cervecería Berlin (hoofdstad) en Totenhopfen Brauhaus (Luxemburg, hoofdstad en land in één) en heeft Adambier een moderne twist gegeven.
Hun eigentijdse versie heet Scare The Mash, brengt een krachtig alcoholpercentage van 10,0% in het glas en vloeit erin in de kleur van vers gezette koffie. De geur en smaak brengen een heerlijke compositie van sterk gebrande mout, ovenvers brood, geroosterde noten, fijne herenchocolade, espresso en rode bessen in neus en mond. Een vleugje zoethout zorgt voor specerijen, een zachte zuurgraad dempt de krachtige zoetheid en een vleugje rook rondt de aromaten harmonieus af. Geweldig!
Water, gerstemout , hop, gist