Vul hier je e-mailadres in om eenmalig op de hoogte te worden gehouden zodra het artikel weer beschikbaar is.
Licht bier is allemaal leuk en aardig, maar soms moet het gewoon donker zijn.
Donkere bieren lokken je met hun mysterieuze diepgang naar onbekende werelden. Ze bekronen hun nachtzwarte lichamen met een nootkleurige kroon en stralen een sensuele geur uit. Ze omhullen je met hun mystieke verscheidenheid aan smaken en nemen je zintuigen mee op reis door uitgestrekte braadlandschappen met chocoladevalleien, fruitige weiden en hoge karamelpieken. Met hun zachte volheid strelen ze je ziel en ondersteunen ze je als de dag stressvol, vervelend en te druk is.
Oh, heerlijk donker bier!
Deze ode aan de donkerste kerels onder de brouwers heeft onze dorst naar bier gewekt. Wat nu helpt is bijvoorbeeld de Förster-Dunkel van Gampertbräu. Deze mahoniekleurige schoonheid is een visueel genot met haar dichte, hazelnootbruine schuimkraag. Het boeket van donkere mouten, rood fruit en delicate hop zet het genot olfactorisch voort en leidt sfeervol de drank in. Dit omhult het gehemelte met zachte zoetheid en presenteert tonen van geroosterd graan, vers gebakken brood, fijne cacao, delicaat smeltende karamel, kruidige vanille en hints van gekonfijt fruit. De hop draagt bij aan een ingetogen bitterheid en een zachte zuurheid. In de afdronk zorgt het groene goud voor fijne kruidige tonen die het biergenot compleet maken.
Water, gerstemout , gebrand moutbier, hop, hopextract, gist