Vul hier je e-mailadres in om eenmalig op de hoogte te worden gehouden zodra het artikel weer beschikbaar is.
De Sticke is een specialiteit uit Uerige: Het klassieke Altbier wordt tweemaal per jaar gebrouwen en kenmerkt zich door een kleine toevoeging van hop, mout en alcohol. Het brouwstuk dankt zijn bijzondere naam aan een oude uitdrukking. Als mensen elkaar vroeger achter gesloten deuren iets vertelden, heette dat ‘stickum’. Als de meesterbrouwer in oktober en januari bijzonder genereus was met zijn grondstoffen, verspreidde het nieuws zich snel. Omdat iedereen natuurlijk iets van het speciale brouwsel wilde bemachtigen, onthulden ze het geheim alleen aan hun beste vrienden en dierbaarste familieleden.
Er bestaat al een paar jaar een traditie die de ronde doet: Samen met de Kehrwieder Creative Brewery maakt Uerige elk jaar een speciale versie van hun Sticke voor de hopoogst. Het brouwsel heet Jrön en wordt gebrouwen met vers geoogste hopbellen. Speciaal voor deze gelegenheid reist het team naar Hersbruck om de rijpe kegels rechtstreeks van de plant te plukken. Of pluk ze in ieder geval rechtstreeks van de oogstmachine. Uitgerust met de meest verse hop gaan we vervolgens terug naar de brouwerij om zonder omwegen de voortreffelijke groene hopstokken te produceren. Het nog sappige groene goud geeft het mahoniekleurige bier een heerlijke smaak en maakt van de herfststokken een bijzondere delicatesse.
Water, gerstemout , hop, gist