Vul hier je e-mailadres in om eenmalig op de hoogte te worden gehouden zodra het artikel weer beschikbaar is.
Alle bieren van de kloosterbrouwerij Andechs worden gebrouwen volgens het meervoudige maischproces. Bij deze eeuwenoude methode wordt niet het hele beslag, maar slechts een deel ervan, naar de beslagkuip overgebracht. Daar wordt het deel verwarmd en vervolgens teruggevoerd naar de maischkuip voor de rest van de puree. De hete puree verwarmt het koude residu en dit proces wordt verschillende keren herhaald om het volledige potentieel van de mout te benutten. De korrel tovert een bijzonder vol, zacht aroma in het bier tevoorschijn en rechtvaardigt dit tijdrovende proces.
Een bier dat de voordelen van dit proces bijzonder goed naar voren brengt, is donker Export. Deze edele druppel vloeit in een glinsterende robijnrode kastanjetint in het glas en wordt bekroond met een flinke portie ivoorkleurig schuim. Een kamervullende geur van donkere mout, toffee, fijne cacao en delicate rook stijgt op uit de stevige kroon en wekt nieuwsgierigheid naar de drank. De smaaktest onthult een verrassend pittige body die het gehemelte verstrikt met fluweelzachte geroosterde aroma’s, smeltende chocolade en romige karamel. Een harmonieuze geroosterde bitterheid rondt de aromaten af en brengt de zoetheid vakkundig in evenwicht.
Dankzij het donkere aroma en de royale graantonen is het exportbier een heerlijke drank voor koude, ongemakkelijke dagen en verwarmt het lichaam en geest met zijn alcoholgehalte van 4,9% en een fantastische smaak.
Water, gerstemout , hop, hopextract