Vul hier je e-mailadres in om eenmalig op de hoogte te worden gehouden zodra het artikel weer beschikbaar is.
Lange tijd gaven de Franken de voorkeur aan magere bieren dan tarwe. Door zijn kracht was het enigszins in opspraak geraakt en men dronk liever een licht pilsje of het kruidige pilsje. Maar nu komt tarwe langzaamaan weer in het middelpunt van de belangstelling en wordt het overgenomen door talloze brouwerijen in en buiten Franken.
Brouwerij Trunk heeft haar assortiment bovendien verrijkt met een fijne witte wijn. De brouwers van Fourteen Saints hebben een stevig kernassortiment Frankische delicatessen en zijn meesters in het produceren van nuchtere klassiekers. Hun tarwe is een verfrissend brouwsel met een elegante gisttoon, sappige fruitelementen, zachte mout en mooie kruiden. De brouwers bekronen hun creatie met de keuze van handgeplukte grondstoffen: Alle ingrediënten voor dit fijne witbier worden geteeld volgens de strikte richtlijnen van gecontroleerde biologische landbouw en maken het bier tot een echte fijne wijn.
De Nothelfer Bio-Weisse is visueel een echte schoonheid: een zuiver witte kroon van stevig schuim met dichte poriën troont op een honingkleurig bier, een delicate sluier van gist vertroebelt het heldere goud. Maar de geur en smaak zijn het echte hoogtepunt. Romige bananentonen worden gecombineerd met rijpe peer, fluweelzachte mout en zoete honingmeloen om een onweerstaanbaar verhaal te creëren. Kruidige tonen van kruidnagel en anijs zorgen voor de finishing touch. Prima!
Water, tarwemout , gerstemout , hop, gist