Vul hier je e-mailadres in om eenmalig op de hoogte te worden gehouden zodra het artikel weer beschikbaar is.
Sterk genot.
Rubustus 6 is een ander hoogtepunt in het brede assortiment van Riegele BierManufaktur. De 6 in de naam komt van de zes verschillende moutsoorten die gebruikt zijn om het donkere bier te maken. Vooral de Pale Chocolate Malt en de Dark Chocolate Malt zijn het vermelden waard omdat ze het bier zijn heerlijk krachtige chocoladenoot en de verleidelijke kleur van fijne pure chocolade geven. Een ander bijzonder kenmerk is de Ierse biergist waarmee het donkere bier wordt vergist. Het tovert extra smaak in het bier en maakt de Engelse porter nog authentieker.
Rubustus 6 vloeit in een ondoorzichtige mahoniehouten tint in het glas en wordt bekroond door een romig, licht getint schuim. Uit het schuim met fijne poriën stijgt een sterk aroma van donker gebrande mout naar de neus. Samen met een fijne chocoladenoot, een vleugje cacao en de geur van vers gebrande koffiebonen ontstaat er een verleidelijk mengsel. De initiële smaak onthult de volumineuze body en de romige, zachte viscositeit van de porter. Het volle aroma van donker gebrande mout streelt het gehemelte en wordt aangevuld met cacao, smeltende chocolade, vers gezette koffie en gedroogd rood fruit. Een grassig vleugje hop maakt de aromaten compleet. De afdronk is zacht, droog en heeft een subtiele zuurgraad die doet denken aan filterkoffie.
De porter van Riegele is een romig, fluweelzacht bier dat heerlijk rijk en vol van smaak smaakt. Bijna een volwaardig dessert, alleen minder zoet.
Brouwwater, gerstemout (Pale Chocolate, Dark Chocolate, Steffi, München Malt, Amber Malt), tarwemout , geroosterde gerst , hop (First Gold, Golding), gist