Voor veel mensen is het leukste aan de winter niet de witte pracht of de gezelligheid bij de open haard, maar de verscheidenheid aan uitstekende winterbieren. De meeste brouwerijen hebben minstens één seizoensbier in hun assortiment dat de donkere tijden viert met subtiele diepgang en variatie aan smaken. Winter- en kerstbieren kenmerken zich door hun complexiteit en specerijen en zijn voor veel bierliefhebbers het hoogtepunt van het jaar.
Ook wintertarwe van Rittmayer verschijnt net op tijd voor het koude seizoen. Het wintertarwebier uit Hallerndorf heeft een verwarmend alcoholpercentage van 5,2% en is gebrouwen met gerst- en tarwemout, wat het bier zijn fluweelzachte textuur en sterke body geeft. De seizoensbierspecialiteit vloeit in troebel ambergoud in het glas en is versierd met een indrukwekkende schuimkraag. Uit de sneeuwwitte pracht stijgt een verleidelijke geur van gebrande mout, fijne marsepein en karamel op. Een vleugje gist rondt de reukaroma's af en nodigt uit tot het nemen van uw eerste slok. Dit levert een smakelijke wintertarwe op met een harmonieus scala aan smaken en winterse aroma's. Romig en fluweelachtig, tonen van rijp steenfruit en banaan strelen het gehemelte, terwijl tonen van karamel, kruidnagel, kruidige gist en rozijnen voor een kersttintje zorgen.
De wintertarwe van Rittmayer is een volmondig biergenot dat de bittere kou buiten verzacht.
Water, gerstemout , tarwemout , hop, gist