willibecher 0,5l

Artikel momenteel niet beschikbaar
€ 2,95
- 1 St. € 2,95 / St.
Niet op voorraad

Houd mij op de hoogte

Vul hier je e-mailadres in om eenmalig op de hoogte te worden gehouden zodra het artikel weer beschikbaar is.

* Prijzen zijn inclusief wettelijke BTW. Plus Scheepvaart

De Willibecher is het populairste bierglas in Duitsland en ook al heb je de naam misschien nog nooit gehoord, je hebt er zeker één in je hand gehad. Het glas is te vinden in alle bars, pubs en restaurants: het eenvoudige ontwerp en de dubbel-conische vorm maken de Willibecher tot een echte handvleier en presenteren op prachtige wijze een grote verscheidenheid aan bieren. Het glas is verkrijgbaar met verschillende inhoudsmaten en vaak is het embleem van een brouwerij op het glas terug te vinden.

De Willibecher heeft een bijzondere naam, waarvan de oorsprong teruggaat tot een legende. Als je een populair gezegde mag geloven: de Willibecher, ook wel gespeld als Willybecher, werd halverwege de jaren vijftig uitgevonden. De naoorlogse jaren werden gekenmerkt door offers en rantsoenering, die niet ophielden bij het genieten van bier. Voordat de Tweede Wereldoorlog als een tornado door Europa raasde, vloeide het bier rijkelijk en werd het geserveerd in royale mokken en kroezen. Om herbergiers de schande van halfvolle mokken te besparen, bedacht de vindingrijke Willy Steinmeier een geschikter glas. Steinmeier werkte voor een groot glasbedrijf en ontwierp de Willy beker.

We kunnen niet zeggen hoeveel waarheid er achter dit verhaal zit. Wij weten echter dat wij ook graag naar de Willibecher grijpen. Een stijlvol exemplaar van BroBier bijvoorbeeld. Drink je bier in stijl uit dit glas met Frankische charme!

Tevreden
1 Stück

Brauerei
BroBier BroBier
Bierothek® ID
10315015
LMIV
Verantwoordelijke exploitant van levensmiddelenbedrijven (EU)
BroBier UG (haftungsbeschränkt), Im Grund 7, 96182
Reckendorf Deutschland(DE)
Bierregion
Deutschland
Bier stijl
Meer stijlen

Voeg een beoordeling toe

Uw waardering: 
GRATIS BIERCONSULT
Heb je vragen over dit bier? Wij zijn er voor u.
0800-243768435 (gratis)
shop@bierothek.de
handelaren of restauranthouders
Du willst größere Mengen günstiger einkaufen?
Controle ter plaatse
Is Willibecher 0,5L Van  BroBier Ook beschikbaar in mijn kantoor?

Dat proefde je ook