De herfst is op zichzelf een fantastisch seizoen. Het landschap is helder rood, geel en oranje, de eerste glimmende kastanjes knisperen uit de bomen, groene eikels stippelen over de met bladeren bedekte grond, paddenstoelen groeien als onkruid, dikke mist bedekt de ochtend in een mysterieuze nevel en tegen de middag de laatste warme stralen van de zon. zon schijnt uit de blauwe lucht. Het absolute hoogtepunt van het seizoen is de hopoogst en de daaruit voortvloeiende groene hopbieren.
In de nazomer worden de aromatische bloemschermen van de soms wel zeven meter hoge wijnranken geplukt en klaargemaakt voor verdere verwerking. Op dit moment komen enkele brouwerijen tussenbeide om de meest verse bloemen te bemachtigen. Vers geoogste hop is slechts één keer per jaar verkrijgbaar en je moet ’s ochtends vroeg opstaan om het groene goud veilig te stellen.
De brouwers van ÜberQuell zetten hun wekker en reden bij zonsopgang naar Tettnang om zelf de kegels te plukken. Het team nam maar liefst 40 kilo mee naar huis om direct in de ketel te gooien. De ongedroogde hop gebruikten ze om hun fijne Fresh Hop Püls te brouwen, die jaarlijks in oktober wordt uitgebracht en soms korte tijd later wordt gedronken. Het groene hoppilsener is heerlijk bloemig en laat ons een kant van hop zien die we normaal gesproken niet te zien krijgen.
Water, gerstemout , hop, gist