Vul hier je e-mailadres in om eenmalig op de hoogte te worden gehouden zodra het artikel weer beschikbaar is.
Donker bier heeft zijn eigen charme. Nadat het donker het enige was dat de afgelopen eeuwen kon worden gebrouwen, verloor het zijn relevantie na de technologische revolutie in de nasleep van de industriële revolutie. Nieuwe methoden voor het drogen van graan gaven mouterijen de mogelijkheid om ongerookte mout te produceren en brouwers de kans om light bier te brouwen. Het duister raakte uit de mode totdat het de afgelopen decennia een kleine renaissance beleefde. Na jaren van Pilsner-heerschappij genieten mensen nu weer van sterke, moutige bieren, en de ambachtelijke bierbeweging heeft de verscheidenheid aan stijlen zelfs vergroot. In Franken is donker bier een welkome afwisseling van het klassieke kelderbier en de meeste brouwerijen hebben minstens één variant in de aanbieding.
Een integraal onderdeel van het assortiment van Staffelberg-Bräu is hun Loffelder Dunkel. Het sterke volle bier wordt gebrouwen met een selecte selectie fijne speciaalmouten en intensief gebrande mouten en scoort niet alleen door zijn prachtige kastanjebruine kleur en rode glans, maar ook door zijn volle aroma.
Een harmonie van rijp, donker zomerfruit, romige karamel, geroosterde granen, geroosterde noten en bruine suiker omhult het gehemelte en brengt de smaakpapillen in een feeststemming. Een vleugje droge hop en het sprankelende kooldioxide tillen de elegante donkere wijn naar een hoger niveau.
Water, gerstemout , hop, gist