Vul hier je e-mailadres in om eenmalig op de hoogte te worden gehouden zodra het artikel weer beschikbaar is.
Naast aromatische hop, kruidige gist en kristalhelder water is mout een fundamentele bouwsteen van bier. Geen gerstensap kan zonder het geëeste graan en de zongerijpte granen zorgen niet alleen voor een groot deel voor de textuur, ze geven de goede wijn ook een zachte basis en een volle smaak. Omdat brouwers aan niets anders denken dan bier, zijn de grondstoffen voortdurend in hun gedachten. Het resultaat is, naast de mooiste biercreaties, een hele reeks bierige dingen die slechts op afstand verband houden met het vloeibare genot uit fles of blik. Er zijn praktische gadgets van brouwerijen, prachtige bierglazen , bierliteratuur en biergerelateerde voedingsmiddelen zoals gummibeertjes met bier, biermosterd, broodbakmixen, kruiden en allerlei andere gadgets voor bierliefhebbers .
De knapperige mout van Vulkan is bijvoorbeeld best lekker. De brouwerij uit de Eifel heeft met haar gekaramelliseerde brouwmout een perfecte zoete snack gecreëerd om van bier te genieten. Het graan, bedekt met een delicaat karamellaagje, maakt indruk met zijn fijne zoetheid en de smaak van zongerijpt graan. Sterker nog, de knapperige mout is zo lekker dat het zakje van 140 gram sneller op is dan je kunt zeggen ‘knapperige mout’.
Gemiddelde voedingswaarden per 100g:
Energie: 1583kJ / 378kcal
Vet: 1,1 g
waarvan verzadigde vetzuren: 0,3g
Koolhydraten: 87 g
waarvan suiker: 10g
Eiwit: 0,1 g
Zout: 0,0 g
BROUWMOUT ( GERST ) in de schil, suiker, bier (water, GERST , gist, hop)