Vul hier je e-mailadres in om eenmalig op de hoogte te worden gehouden zodra het artikel weer beschikbaar is.
Vroeger werden alcoholvrije bieren gebrouwen zoals traditionele bieren. In een complex en niet erg voorzichtig proces werd vervolgens na voltooiing van het brouwproces de alcohol uit het bier verwijderd. Niet alleen gingen de percentages verloren, maar ook een deel van de smaak. Alcoholvrij bier had lange tijd een navenant slechte reputatie en vormde voor doorgewinterde bierkenners geen echt alternatief voor alcoholisch bier.
Geef dan de voorkeur aan limonade !
Tegenwoordig zien de zaken er totaal anders uit. Na tientallen jaren onderzoek zijn giststammen ontdekt die tijdens het fermentatieproces geen alcohol produceren. Ze werken als conventionele gist en creëren brouwsels die op geen enkele manier onderdoen voor hun alcoholische tegenhangers. Talrijke brouwerijen maken gebruik van deze bijzondere gisten en bieden hun klanten de beste alternatieven zonder alcohol.
Een smakelijk voorbeeld is de Bio Helle van Vulkan. Het bier is verkrijgbaar in een versie met alcohol en één zonder. Beiden kenmerken zich door hun verfrissende karakter, het moutige aroma en de mooie fruittoon. Zoals alle bieren van Vulkan is ook de Helle biologisch: alle grondstoffen worden geproduceerd onder de strikte richtlijnen van gecontroleerde biologische landbouw en geven het bier zowel het Bioland-zegel als het zegel van de EU-verordening biologische landbouw. Om deze onderscheidingen te mogen dragen worden boeren en brouwerijen minimaal één keer per jaar geïnspecteerd.
Voedingswaarden / 100 ml
Energie: 121 kj / 28 kcal
Vet: <0,5 g
– waarvan verzadigde vetzuren: 0,1 g
Koolhydraten: 6,31 g
– waarvan suiker: 3,7 g
Eiwit: 0,3 g
Zout: 0,02 g
Water, gerstemout , tarwemout , hop, gist