Vul hier je e-mailadres in om eenmalig op de hoogte te worden gehouden zodra het artikel weer beschikbaar is.
Nadat David Hertl van de Hertl-brouwerij een revolutie teweegbracht in de markt voor gedistilleerde dranken met zijn innovatieve hopgin en de bijpassende tonic , vinden steeds meer brouwerijen gunst bij het idee en durven ze hun eigen versies van de op bier gebaseerde gin te creëren.
Eén van deze brouwerijen is Vulkan uit de Eifel. De basis van hun gin is hun populaire biologische pale ale: uit het smaakvolle bier met een tropisch fruitig karakter wordt een heldere spirit gedestilleerd, die vervolgens wordt verfijnd met de fijnste hop. Zowel de hopsoorten voor de Pale Ale als de Cascade-hop in de gin komen uit de biologische landbouw en zijn van de beste biologische kwaliteit. Ze toveren een rijkdom aan exotische fruittonen in de schnaps en vullen het traditionele aroma optimaal aan met jeneverbes en andere kruiden. Het distillaat brengt een krachtig alcoholgehalte van 44% in het glas en is de juiste keuze voor bijzondere momenten.
Door zijn frisse, kruidige en fruitige aroma is de gin een prima aperitief voor lichte, mediterrane menu’s. Alle soorten kaas, maar ook vis en zeevruchten passen uitstekend bij gin en vormen een harmonieuze begeleider. We drinken er ook een glas of twee van als maagvriendelijk dessert na een zware, stevige maaltijd.