Vul hier je e-mailadres in om eenmalig op de hoogte te worden gehouden zodra het artikel weer beschikbaar is.
Bierstijl: Pale Ale
To Øl ging een interne samenwerking aan voor House of Pale. Samen met BRUS hebben ze een recept ontwikkeld dat na jaren van experimenteren, veranderen en verfijnen nu absoluut onfeilbaar is. BRUS is echter geen zoveelste brouwerij, maar een filiaal van To Øl: in de voormalige ijzergieterij in Kopenhagen zijn nu een bar met kranen, een café, een flessenwinkel, een restaurant gerund door een voormalige sterrenchef en een kleine brouwerij gevestigd. In dochterbrouwerij To Øls worden gedurfde brouwsels getest en gekke recepten uitgeprobeerd, die, als ze bijzonder goed worden ontvangen, tot het kernassortiment gaan behoren.
Dat was tenminste het geval bij House of Pale. Het fijne pale ale werd voor het eerst gebrouwen in Kopenhagen en werd, nadat het in de taproom met groot enthousiasme werd onthaald, uiteindelijk overgenomen door To Øl. Naast de klassieke versie heeft BRUS inmiddels een hele reeks creatieve variaties uitgebracht, maar House of Pale in zijn originele versie is vandaag de dag nog steeds een van de meest populaire bieren uit deze serie.
Bij het ontwikkelen van het recept was knapperigheid het sleutelwoord: de brouwers wilden een knapperig, fris, perfect gehopt, smaakvol en aantrekkelijk pale ale creëren. Met het tropisch fruitige, grasachtige, kruidige, hoppige, mild bittere en heerlijk verfrissende House of Pale zijn ze daar ruimschoots in geslaagd.
Water, gerstemout , haver, hop, gist