De trappistenbieren uit België zijn een bijzondere specialiteit die beschermd zijn met een kwaliteitszegel. Slechts een klein aantal brouwerijen wereldwijd heeft de eer dit zegel te dragen en hun bieren “Trappistenbieren” te mogen noemen. De Brasserie Rochefort uit België draagt met grote trots het trappistenzegel en produceert bieren die niet alleen uitstekend smaken, maar ook voortkomen uit een lange brouwtraditie.
Nummer 10 uit het traditionele assortiment van Brasserie Rochefort ontstond in 1952 toen de brouwerij werd gemoderniseerd en aangepast aan de normen van commerciële brouwerijen. Het festivalbier moet een bijzonder karakter hebben en afhankelijk van de gelegenheid anders zijn. Voor dit doel werd rotssuiker aan het recept toegevoegd. Sindsdien zijn voor de productie van Rochefort Trappistes 10 twee verschillende moutsoorten, onze eigen giststam en twee soorten aromatische hop gebruikt.
Het ongefilterde bier vloeit in een diepe, donkere kopertint het glas in en vormt een kleine, stabiele schuimkraag. Uit het romige, hazelnootbruine schuim stijgt een heerlijke potpourri van geuren op. In de neus vormen gedroogd, donker fruit, zachte karamel en toffee een verleidelijk mengsel dat je doet verlangen naar de eerste slok. Op de tong is het Belgische bier complex en vol, zoals al te raden is aan de geur. Vakkundig uitgebalanceerde, rijke mouttonen en een fijne hopbitterheid verwennen het gehemelte. Het alcoholpercentage van 11,3% is slim geïntegreerd in een overvloed aan aromatische smaak.
Dit bier is een gedicht!
Water, gerstemout , rauwe granen, hop, gist, suiker