Er zijn smaakcombinaties die niets minder dan magisch zijn. Eén zo’n match made in Heaven is perzik en kardemom. De zonnige zoetheid en zomerse sappigheid van de fluweelzachte perzik harmoniëren wonderwel met de warme specerijen en delicate kruidigheid van de kardemom. Van het dreamteam kan jam of compote worden gemaakt, geconserveerd of als taart worden gebakken. Je kunt gekaramelliseerde perziken gekruid met kardemom toevoegen aan rijstepap of griesmeelpap, het gebruiken om je pap te verfijnen of er een likeur van maken.
Als je jezelf het werk wilt besparen, kun je gewoon Timmermans Lambicus Pêche Cardamome gebruiken!
Deze voortreffelijke wijn is gebaseerd op een traditionele lambiek die is gerijpt in houten vaten en op smaak is gebracht met perzik en kardemom. In het glas schittert het brouwsel in een glinsterende rood-gouden ambertoon; er zit een kroon van romig schuim met dichte poriën op. De geur wordt gedomineerd door sappige tonen van vers geoogste perzik en levert zachte ondertonen van kardemom en citrusschil. De smaak volgt en presenteert ons een vuurwerk van sappige perziktonen die gecombineerd worden met warme, kruidige kardemom, pittige zuren en zachte korrels om een onweerstaanbaar mengsel te creëren.
Timmermans Lambicus Pêche Cardamome is een bier dat elke avond verandert in een warme zomernacht, of het nu zacht is buiten, stormt, regent of sneeuwt.
Water, gerstemout , suiker, tarwe , perziksapconcentraat 1,1%, perzikaroma’s 0,13%, kardemom 0,03%, hop,
Antioxidanten E300, E330