Vul hier je e-mailadres in om eenmalig op de hoogte te worden gehouden zodra het artikel weer beschikbaar is.
Belgisch bier is een delicatesse die de laatste jaren steeds populairder wordt. De specialiteiten van onze buren kenmerken zich door hun iets hogere alcoholgehalte, delicate kruiden en zachte zoetheid. Tijdens het brouwproces wordt vaak suiker of kandijsuiker aan bier toegevoegd. Dit extra ingrediënt rondt niet alleen de smaak af, maar helpt de gist ook zijn werk te doen, wat meestal in twee rondes gebeurt. Eén gisting vindt plaats in de tank, de tweede in de fles. Deze dubbele gisting resulteert in een beetje extra alcohol en een nog diepere en complexere smaak.
Veel brouwerijen vermelden op hun website of rechtstreeks op de etiketten dat hun brouwsels professioneel geconsumeerd moeten worden. In tegenstelling tot veel andere bieren worden Belgische varianten vaak wat warmer gedronken: bij hogere temperaturen komen de aroma’s volledig naar voren en kun je genieten van het volledige aanbod.
Naast de juiste drinktemperatuur speelt ook het glas een rol: brede, bolvormige glazen zien er niet alleen mooi uit, ze geven het bier ook veel ruimte om zich te ontwikkelen. De Belgische brouwerij St. Feuillien biedt een ruim assortiment aan verschillende glazen, waaronder een beker met een slanke steel en voldoende ruimte voor smaak.