Vul hier je e-mailadres in om eenmalig op de hoogte te worden gehouden zodra het artikel weer beschikbaar is.
Een nieuwe knaller in het assortiment van de oudste brouwerij van Yorkshire!
Samuel Smith is een ambachtelijke brouwerij die al sinds 1758 uitstekende bieren brouwt. Sinds enige tijd zijn er niet alleen eersteklas bieren van Samuel Smith, maar ook exclusieve cider. De appelwijn is gemaakt met biologisch geteelde ingrediënten en heeft een frisse appelsmaak en een bloemig vleugje appelbloesem.
De biologische cider van Samuel Smith vloeit in het glas in de kleur van zonovergoten stro en wordt bekroond door een fijne sluier van wit schuim. Fijne parels rijzen onvermoeibaar uit de glazen basis en transporteren een heldere, pure appelgeur naar het oppervlak. De fijne geur van rijpe appels vermengt zich in de neus met een delicate bloemige noot die je meteen doet denken aan een bloeiende appelboomgaard. De initiële smaak onthult een lichtvoetige drank met heerlijke appeltonen en een mooie droogheid. De zoete, frisse smaak van een knapperige appel streelt het gehemelte, en een mooie zuurgraad begeleidt de fruitexplosie. Naast de fruitzuurgraad en zoetheid proef je een licht bloemige ondertoon die doet denken aan delicate roze appelbloesems in de lente. Het drinkplezier eindigt met een droge, frisse afdronk.
De cider smaakt bijzonder lekker bij een temperatuur van zo’n zeven graden. Wij vinden deze appelzware delicatesse van Samuel Smith een prima alternatief voor bier en genieten vooral op warme zomerdagen van de fruitige, pittige cider.
Water, biologisch appelsapconcentraat, biologische rietsuiker, zuurteregelaar appelzuur, gist, kooldioxide