Er wordt aangenomen dat bier al sinds de zesde eeuw in kloosters wordt gebrouwen. In de 17e eeuw namen de monniken van de trappistenorde het maischen ter hand en zij houden de monastieke brouwtraditie tot op de dag van vandaag in stand. Ze creëerden het trappistenkeurmerk en beschermen de kwaliteit van hun ambachtelijk bier met strenge regels: om het prestigieuze keurmerk te mogen dragen, moet het brouwsel binnen de muren van een abdij worden gebrouwen en onder toezicht en controle van monniken. Bovendien mag de winst uitsluitend worden gebruikt voor het onderhoud van het klooster en voor liefdadigheidsdoeleinden.
La Trappe uit Berkel-Enschot (Nederland) houdt zich nauwgezet aan deze richtlijnen en is er trots op haar bier in heilige stilte te brouwen. Traditie is een centrale waarde die we koesteren en waarderen. De heren achter de waterkoker hebben nog steeds gevoel voor de tijdsgeest en dat bewijzen ze met hun gloednieuwe assortiment alcoholvrije bieren. Hun Nillis 0.0% was het eerste alcoholvrije trappistenbier ter wereld en nu is Epos 0.0% het tweede.
Epos is een heerlijk fris, natuurlijk troebel bier met een zonnige lichtgouden kleur, dat bekoort met een majestueuze schuimkraag van romig, dicht schuim en een fijne balans tussen fruitige frisheid, volmondig graan en milde bitterheid. 0% alcohol, 100% smaak.
Water, gerstemout , hop, hopextract, gist
Gemiddelde voedingswaarden per 100 ml:
Calorische waarde: 102 kJ / 24 kcal
Vet: 0 g
waarvan onverzadigde vetzuren: 0 g
Koolhydraten: 5,1 g
waarvan suiker: 0,8 g
Eiwit: 0,7 g
Zout: 0 g