De kweepeer is een pitvrucht die zelden rauw wordt gegeten vanwege het harde vruchtvlees en de delicate bitterheid. Maar je kunt er ook heerlijke dingen mee toveren: wij houden van oma’s kweepeerschijfjes, drinken ’s avonds graag een glaasje kweepeerlikeur en genieten van kweeperengelei op geroosterde brioche dik besmeerd met boter. Wij zijn ook fan van bieren met kweepeer.
De Nederlandse brouwerij De Molen heeft een uiterst fijn brouwsel dat kweepeer combineert met knapperige appel. Kwee & Appels is een zogenaamde Heavy Blonde - een krachtige interpretatie van het klassieke Belgische blond, verfijnd met appelsap, kweepeerpuree en kaneel. De zwaargewicht specialiteit brengt 8,5% alcohol op tafel en schittert met een volle body en subtiel gekruide 30 eenheden bitterheid. In het glas presenteert het brouwsel zich in een koperachtig, glinsterend honinggoud met een luchtige, witte schuimkraag die sensueel ruikt naar vers gekookte kweeperenjam, biscuitgebak en rijpe rode appels. De initiële smaak volgt meteen de betoverende eerste indruk en omhult het gehemelte met volle mout, tonen van versgebakken koekjes, sappige appel, bloemige kweepeer, een aangenaam vleugje kaneel en een elegante, fruitige zuurgraad die doet denken aan appelcider.
De Molens Kwee & Appels is een lekkere fruittraktatie. Zo lekker dat je de slim verwerkte revoluties pas opmerkt als je wangen appelrood zijn en de wereld om je heen een beetje wiegt.
Water, gerstemout , appelsap, kweepeerpuree, suiker, hop, kaneel