Vul hier je e-mailadres in om eenmalig op de hoogte te worden gehouden zodra het artikel weer beschikbaar is.
Griekenland staat bekend om zijn overvloed aan culinaire specialiteiten, en wijn is absoluut een van de meest populaire. De drank beschreven door dichters en bezongen door zangers heeft altijd deel uitgemaakt van de Griekse culinaire cultuur en wordt gemaakt van verschillende druivensoorten. Mavrodaphne is een voortreffelijke druif: de druif werd ruim 150 jaar geleden ontdekt en vormt sindsdien de basis voor krachtige dessertwijnen met een elegant, verrassend droog karakter. De druivensoort produceert vruchten met een boeket van zwarte bessen, leer, kruiden en minerale tonen.
De Mavrodaphne-druif werd pas belangrijk voor ons toen de Griekse brouwerij Kykao besloot haar nieuwste werk te laten rijpen in niet meer gebruikte wijnvaten van het ras. Als aanvulling op hun klassieke Engelse barleywine leenden de brouwers 17 jaar oude vaten van hun vrienden van wijnmakerij Parparousis. In de loop van 17 jaar hebben generaties Mavrodaphne-wijn het hout gedrenkt, waardoor het een intens aroma kreeg. Deze smaakcomponenten werden vervolgens doorgegeven aan het bier, waardoor het repertoire werd verrijkt met fruitige rijkdom, kruiden, aardse tonen, vanille en hints van leer, tabak en mineralen.
Aan het einde van deze odyssee is er een complex bier met een indrukwekkend bereik en sensuele smaak. Het sportieve alcoholpercentage van 12,0% geeft het brouwsel een vurige warmte en de finishing touch.
Water, gerstemout , hop, gist