Vul hier je e-mailadres in om eenmalig op de hoogte te worden gehouden zodra het artikel weer beschikbaar is.
De Imperial Stout kijkt terug op een lange traditie. Zelfs in het oude Rusland werd sterk bier gewaardeerd om zijn kwaliteiten. Het was sterk genoeg om de wilde, avontuurlijke zeereis van Europa naar Rusland ongeschonden te doorstaan. En de adel van Sint-Petersburg hield ook van de smaak: complex en vol, de stout kon en kan elke wijn bijhouden, hoe goed die ook was.
Geen wonder dat deze bierstijl tot op de dag van vandaag bewaard is gebleven en nog steeds erg populair is.
De imperial stout van de Litouwse brouwerij Sakiškių alus is 9,2% vol. sterk, er zit veel smaak achter de percentages. De diepgaande complexiteit van deze stout wordt duidelijk zodra je hem schenkt: een spectrum van sterke mouttonen, variërend van chocolade tot vanille tot karamel, wordt aangevuld met opwindende rokerige tonen. De combinatie van de zoete gebrande mouten met de kruidige, vurige rook geeft het bier een unieke smaakstructuur, ondersteund door een subtiele hopbitterheid. Het bitterzure aroma van gedroogde veenbessen geeft het bier een fruitige bitterheid die doorwerkt tot in de afdronk. Het diepbruine bier met notenbruin schuim heeft een romig, rijk mondgevoel en is ondanks het alcoholgehalte uitermate doordrinkbaar.
Wij raden deze imperial stout aan bij je volgende steak. Dankzij het complexe palet van donkere smaken past hij uitstekend bij rood vlees!
Water, gerstemout (Pale Ale, München, Special B, chocolade, karamel en gebrande mout), havervlokken , hop (Chinook), bruine suiker, gist