Vul hier je e-mailadres in om eenmalig op de hoogte te worden gehouden zodra het artikel weer beschikbaar is.
Er is veel lef voor nodig om een compleet nieuwe categorie dranken aan het assortiment toe te voegen. Maar wie rode biet in zijn bier brouwt, heeft zeker geen gebrek aan moed.
De brouwerij Sakiškių alus uit Litouwen staat bekend om zijn gekke creaties: ongebruikelijke ingrediënten, lang vergeten brouwtechnieken en vernieuwende bierstijlen zijn niet ongewoon in het gevarieerde repertoire van de voormalige thuisbrouwers. Voor hun nieuwste experiment riepen de brouwers de hulp in van hun collega's van de Estse brouwerij Tanker . Door de krachten te bundelen durfden de avant-gardisten een compleet nieuwe hype te creëren die de biermarkt opschudt: Hard Seltzer . Alcoholisch mineraalwater met een fruitige kick is een trend die zijn oorsprong vindt in de Verenigde Staten en zich nu verspreidt naar Europa. Het is dus geen wonder dat de experimentele Baltische landen zich geroepen voelden om de nieuwe trend uit te proberen.
Het resultaat is in alle opzichten overtuigend. In knalroze is de look nu al een absolute hit. Fijne pareltjes van kooldioxide stromen voortdurend omhoog vanaf de onderkant van het glas en creëren een delicate sluier van wit schuim. De onmiskenbare geur van aardse rode biet stijgt op uit de vluchtige schuimkraag en vermengt zich in de neus met een heerlijke zuurgraad die afkomstig is van de krenten en het gebruik van exclusieve champagnegist.
De eerste slok verrukt met een uitstekende zuurgraad die de tong en het gehemelte streelt met een elegante frisheid. Een fijne fruitigheid van rode bessen onderstreept de droge zuurgraad. De sterke toon van rode biet valt niet te ontkennen: aards, kruidig en stevig, hij weerstaat de lichtvoetige fruitigheid. De heerlijk droge drank heeft een vederlichte body en prikkelt de tong met veel fijn sprankelend koolzuur.
Fizzy Fuss is een absoluut verrassende creatie en een briljante instap in de illustere wereld van de harde seltzer - een must voor alle fans van rode biet en absoluut het proberen waard voor iedereen die graag ongebruikelijke drankjes in zijn glas heeft.
Water, gerstemoutextract , glucose, suiker, bietensap, rode bessen, champagnegist