Vul hier je e-mailadres in om eenmalig op de hoogte te worden gehouden zodra het artikel weer beschikbaar is.
De uitzonderlijke Litouwse brouwerij Sakiškių alus staat bekend om zijn gekke creaties: het assortiment omvat bier met rode biet , bier dat naar gin-tonic smaakt en allerlei andere creatieve waanzin. Het is dus geen wonder dat het nieuwste project ver weg van de grenzen van de Beierse Zuiverheidswet ligt. Het gekozen doel van het experiment was om een bier te creëren dat zoveel mogelijk leek op versgebakken roggebrood.
Daar zijn de vindingrijke brouwers in geslaagd: hun Bready Rye Ale is een kastanjekleurig bier dat niet alleen hemels ruikt naar in een steenoven gebakken broodkorst, maar ook precies hetzelfde smaakt. Om het volle broodkarakter in het bier over te brengen, namen de brouwers een aantal maatregelen: Naast de gebruikelijke portie mouten en speciaalmouten gebruikten ze ook gemoute rogge en gefermenteerde roggemout. De roggekroon wordt bovenop het geheel geplaatst door een paar in de vuuroven gedroogd roggebrood. Het resultaat is een echte roggebom en de smaak doet denken aan een specialiteit uit de Baltische staten: kwas is een zure drank die ontstaat door de fermentatie van brood. De Bready Rye Ale is een delicaat uitgebalanceerd meesterwerk dat grote broodsmaken combineert met een subtiele zuurgraad, een subtiele kruidigheid, mooie bitterheid en een zachte zoetheid. De hop rondt vakkundig de moutige overheersing af en geeft het vloeibare brood een frisse frisheid.
De perfecte metgezel voor je volgende snack!
Water, gerstemout , roggemout , roggebrood , hop, gist