Vul hier je e-mailadres in om eenmalig op de hoogte te worden gehouden zodra het artikel weer beschikbaar is.
Hoewel de Milk Stout van Sakiškių alus slechts een bescheiden alcoholpercentage van 4,7% heeft, is hij allesbehalve lichtgewicht.
Een alcoholpercentage van 10% is niet ongewoon voor stouts: de sterke bieren kenmerken zich door veel revoluties en hun zware, volle body. De interpretatie van de Litouwse brouwerij Sakiškių alus is niet zo indrukwekkend als het om alcohol gaat, maar doet verder zeker niet onder voor haar collega's. De Milk Stout wordt gebrouwen met lactose en maakt indruk met een heerlijk fluweelzacht mondgevoel en een rijkdom aan complexe aroma's. De zijdezachte consistentie is te danken aan de gerstvlokken, het hemelse chocoladekarakter is te danken aan de fijne gebrande mout.
Qua kleur doet de Milk Stout meer denken aan een stout dan aan melk: het bier vloeit in een diep, donker mahoniehout het glas in en is versierd met een hazelnootbruine kroon van dicht, romig schuim. Uit de donzige pracht ontstaat een onweerstaanbare geur van delicaat smeltende melkchocolade, rood fruit, cacao en vanille. De initiële smaak is navenant heerlijk en streelt het gehemelte met rijke tonen van dikke chocolademilkshake, gekonfijte bessen, vers gebrande koffiebonen, delicaat gerookte mout en kruidige gist. De frisse bitterheid compenseert perfect de krachtige zoetheid en geeft het bier een mooi contrast en een afdronk die smaakt naar meer.
Water, gerstemout , gerstvlokken , lactose , hop, gist