Vul hier je e-mailadres in om eenmalig op de hoogte te worden gehouden zodra het artikel weer beschikbaar is.
Als brouwer heb je een hele reeks mogelijkheden om je bier bijzondere smaken te geven. Je zou ze in een kunstmatige vorm kunnen toevoegen, maar dat wordt vooral in ambachtelijke bierkringen afgekeurd. In plaats daarvan verfijnen de brouwerijen hun creaties door gebruik te maken van handgeplukte hop of granen met een bijzondere smaak of door naast hop, mout, gist en water ook andere ingrediënten te brouwen. Vooral fruit, kruiden, koffiebonen, cacaonibs, vanillestokjes en citrusvruchtenschillen zijn populair. Je kunt het bier echter na het brouwproces nog op smaak brengen: bewaar hiervoor de goede wijn op smaakgevende grondstoffen of voeg deze af en toe toe.
Voor hun nieuwste samenwerking met de Hamburgse brouwerij Buddelship koos Sakiškių alus voor het laatste. Hun prachtige Amber Lager wordt gebrouwen met een hele reeks voortreffelijke mouten en koud gehopt met de Hallertauer Mittel Früh-hopvariëteit. Kersenhout zorgt voor net dat beetje extra: het onconventionele ingrediënt wordt geroosterd in een houtgestookte oven en vervolgens ondergedompeld in het bier. Het hout geeft het brouwstuk een aardse toon die prachtig samengaat met de potpourri van karamel, vanille en kruiden. Een vleugje kers en een aangename, droge bitterheid ronden de aromaten vakkundig af.
Sakiškių alus Cherry Wood Lager heeft een drinkbaar alcoholpercentage van 5,4% en brengt de kers op een bijzondere manier in je glas.
Water, gerstemout , geroosterd kersenhout, hop, gist