Vul hier je e-mailadres in om eenmalig op de hoogte te worden gehouden zodra het artikel weer beschikbaar is.
Op dit punt willen wij u kennis laten maken met een bier dat strikt genomen niet goed in deze categorie past. De makers omschrijven het brouwsel als een hybride tussen bier, wijn en cider, maar geen van de termen is 100 procent accuraat. Wij zijn van mening dat je niet per se alles in één doos hoeft te stoppen en Sakiškių alus Blackcurrant Brut Ale gewoon moet nemen voor wat het is: een wonderbaarlijke hybride met een bedwelmende smaak.
Het mystieke mythische dier is gemaakt in samenwerking met een bar genaamd Alaus Biblioteka uit Vilnius. De brouwers en het barteam gingen aan tafel zitten en ontwierpen samen onder het genot van een biertje deze creatie. De elegante Brut Ale wordt gefermenteerd met een voortreffelijke champagnegist en bevat naast mout en hop maar liefst 50 liter aroniasap en maar liefst 200 kilogram vers geoogste zwarte bessen. De vrucht zorgt voor een tweede gisting en laat een heerlijk droog bier achter dat doet denken aan goede wijn.
In het glas presenteert de bijzondere specialiteit zich in een glinsterend robijnrood. Een vleugje roze schuim bekroont het prachtige bier en straalt een sensuele geur uit van wilde bessen en middernachtzwarte bessen. De smaak volgt meteen: zachte mout, cassis, fruitige zuren en delicate citrustonen.
Water, gerstemout , zwarte bes, appelsap, hop, gist