Iedereen die van ontbijten houdt, kent granola wel. Granola is een soort knapperige muesli die over yoghurt, fruitsalade en havermout wordt gestrooid, wat het een extra bijzondere smaak geeft. Granola kan gekocht of zelfgemaakt worden. Het bestaat uit een mengsel van haver en andere graanvlokken, noten, rozijnen of gedroogd fruit, kokosrasp, chocoladeschilfers, zaden en kruiden, die worden ingedikt, gezoet en in de oven gebakken tot ze knapperig zijn. De combinatie is zeer individueel en hangt af van persoonlijke smaak en dieetbeperkingen.
Granola en bier hadden lange tijd niets met elkaar te maken en werden op verschillende tijdstippen van de dag geserveerd. Maar nu combineert brouwerij Sakiškių alus ontbijt en een tussendoortje na het werk op een heerlijke manier met hun Imperial Granola Stout.
Deze verfijnde mix van knapperige muesli en Imperial Dark Ale brengt een volumineus alcoholpercentage van 10,2% in het glas en schittert in de donkerste mahoniekleur. Het bier, met zijn hazelnootbruine schuimkraag, bevat een granolamix van havervlokken, geroosterde noten, gedroogde bessen en honing. Dit extra ingrediënt is al merkbaar in de neus en levert zowel geur- als culinaire tonen van romige boshoning, geroosterde noten en donkere bessen. In de mond komen hints van vers gezette koffie en vurige schnaps erbij, samen met een geroosterde bitterheid.
Zo heb je granola nog nooit geproefd!
Water, gerstemout, havervlokken, hop, rietsuiker, gist