Verzending via Dachs Brauhandwerk GmbH
Op een steenworp afstand van Lüneburg brouwen we bier doordrenkt van lokale geschiedenis. Waar tot 1980 zout werd gewonnen en ingekookt in de zoutziederij van Lüneburg, kapten zoutwerkers ooit hele berkenbossen om de zoutziederij van brandstof te voorzien – en zo vormden ze het grimmige landschap van de Lüneburger Heide. Gose is een karaktervol bier met een verhaal – en we hebben er een stukje Lüneburg in gebrouwen: echt zout van de zoutziederij van Lüneburg! Zelfs vandaag de dag produceert de Vereniging van het Zoutziederijmuseum Lüneburg nog steeds zout in kleine, ambachtelijke batches in de historische zoutziederij. Andere ingrediënten, zoals korianderzaad en een vleugje lokale smaak, geven LüneGose zijn frisse, citroenachtige smaak met een lichtzure noot. Alle aroma's zijn subtiel, maar duidelijk herkenbaar – perfect voor bierliefhebbers die de voorkeur geven aan evenwichtige smaakprofielen boven extreme smaakpieken. Eén slokje roept herinneringen op aan de oude Hanzetijd, zoutwerkers en eerlijk vakmanschap. Vergeet saaie bieren – hier komt een echt origineel in je glas. LüneGose: Zout. Fris. Lüneburg.
Dachs BrauhandwerkWater, (gerst)mout, (tarwe)mout, zout, korianderzaad, hop, gist