De ambachtelijke bierbeweging heeft de biermarkt verrijkt met allerlei onconventionele creaties. Vroeger bestonden de ingrediënten voornamelijk uit water, mout, hop en gist. Maar tegenwoordig zijn er ook brouwsels met allerlei gekke ingrediënten en zijn de brouwstijlen enorm toegenomen. Traditionalisten kijken wellicht kritisch naar deze ontwikkeling, maar wij zijn blij met de creatieve, smaakvolle en gevarieerde nieuwe bieren. Een trend die zich in dit opzicht heeft ontwikkeld, is de combinatie van bier en wijn. Talloze hybrides, bieren die in wijnvaten zijn bewaard en brouwsels op basis van most of druiven zijn overal te vinden en spreken zowel bier- als wijnliefhebbers aan.
Een van deze uiterst interessante specialiteiten komt uit de Freigeist Bierkultur. Bacchanalia Riesling 2017 is ontwikkeld in samenwerking met de Bulgaarse brouwerij Beer Bastards. Het spontaan vergiste bier heeft een alcoholpercentage van 6,0% en is gebaseerd op een brouwsel met gerstemout en tarwemout, dat is gemengd met most van de Riesling-druivensoort en is gerijpt op Franse wijnvaten. De elegante mix van bier en wijn presenteert zich in het glas in de lichtgouden kleur van natuurlijk troebel appelsap en vertoont nauwelijks schuim. Een fijne geur van rijpe druiven stijgt op naar de neus en geeft een goede voorproef van de smaak: Bacchanalia Riesling 2017 smaakt overwegend naar witte druiven, die zich in de mond vermengen met lichte wijn, funky gist en zacht graan.
Water, tarwemout , gerstemout , druiven, hop, gist