Vul hier je e-mailadres in om eenmalig op de hoogte te worden gehouden zodra het artikel weer beschikbaar is.
Op een bijzonder warme, stoffige, droge dag is er maar één ding waar je tong aan je verhemelte naar verlangt: een zoete, romige, fluweelzachte milkshake! Nu is er echter een bier dat de plaats zou kunnen innemen van het populaire zomerdrankje. David Hertl maakte het onmogelijke mogelijk en combineerde het beste van twee werelden. Zijn Milky Grapefruit New England IPA combineert het delicate mondgevoel en de melkachtige zoetheid van een milkshake met de scherpe frisheid van een grapefruit en voegt er een royale portie hop aan toe.
Het resultaat is een NEIPA met een pittig alcoholpercentage van 7,2% en een zomerse flair dankzij de toevoeging van grapefruitsap. De creatie van Hertl vloeit in een rijk, troebel oranjegoud het glas in en is versierd met een kleine kroon van luchtig, wit schuim. De grapefruit uit de titel springt je letterlijk tegemoet en prikkelt je reukzenuwen met fruitige zuren en frisse bruisen. De smaak volgt deze eerste indruk en streelt het gehemelte met grote grapefruittonen, die zorgen voor een mooie zuurheid, wat zuurgraad en het typische aroma van citrusfruit. Daarbij komen de smaaknuances van de hopsoorten BRU1, Citra BBC en Galaxy, die onder meer een scherpe bitterheid in het spel brengen. De toegevoegde melksuiker zorgt voor de milkshake-touch en drie verschillende soorten mout zorgen voor het zijdezachte mondgevoel.
Zomer? Melkachtige grapefruit NEIPA!
Water, gerstemout , havermout , tarwemout , grapefruitsap, lactose, hop, gist