Vul hier je e-mailadres in om eenmalig op de hoogte te worden gehouden zodra het artikel weer beschikbaar is.
De koffiepauze is een ritueel dat velen van ons in ons dagelijkse schema hebben ingebouwd. Het stelt ons in staat even op adem te komen in de drukte van het dagelijks leven en voorziet ons ook van de cafeïne die we zo vaak nodig hebben. Een kopje koffie is niet alleen een culinair genot, maar ook een bron van energie en geluk. Onze gekke Frankische meesterbrouwer David Hertl heeft iets heel bijzonders bedacht voor een koffiepauze zonder koffiepauze achteraf: Zijn Caramel Cappuccino geeft je het heerlijkste koffiegenot in biervorm.
De rijke imperial stout van brouwerij Hertl bevat maar liefst 8,5% alcohol en wordt gebrouwen met drie soorten mout: koffie, karamel en lactose. Het resultaat is een zoete zonde die de hoofden zal doen draaien van meer dan alleen koffieliefhebbers!
Davids interpretatie van een goede koffie wordt gepresenteerd in de kleur van een koffie in een glas. Op het diepzwarte lichaam vormt zich een vluchtige kroon van hazelnootbruin schuim, die al snel ruimte laat voor de verrukkelijke geur van koffie. De initiële smaak onthult een krachtig postuur met een zacht, bijna romig mondgevoel. In de mond ontmoet gebrande mout delicaat smeltende karamel, intense koffietonen en een luxe vleugje chocolade. De koffie voor deze donkere schoonheid is afkomstig van de Frankische koffiebranderij Fortezza en is een Indiase gourmetvariant.
Water, gerstemout , havermout , roggemout , tarwemout , karamelsuiker, lactose, koude koffie, hop, gist