Isotoon, goed voor het immuunsysteem, caloriearm en gezond voor de darmflora – alcoholvrij bier, vooral tarwebier, zou talrijke positieve eigenschappen hebben. Omdat er weinig wetenschappelijk bewezen is, concentreren wij ons liever op de essentie: de smaak!
Qua smaak laat het alcoholvrije witbier van de kloosterbrouwerij Andechs niets te wensen over. Het witbier is het allereerste alcoholvrije bier dat de brouwerij aan haar assortiment heeft toegevoegd en een noviteit waar veel werk aan is besteed. In plaats van een nieuw alcoholvrij tarwebier te ontwikkelen, gaf het team de voorkeur aan een alcoholvrije versie van hun populaire klassieke tarwebier . In 2016 waren technieken om alcohol op een zachte manier te verwijderen nog minder gebruikelijk. De kloosterbrouwerij moest daarom flink investeren om een van de zeldzame systemen te bemachtigen. Maar de investering was het waard: het alcoholvrije Andechser Weißbier is al bijna 10 jaar een vast onderdeel van het kernassortiment en is nog steeds een hit.
Het milde brouwsel stroomt in een warme, koperkleurige honinggouden kleur in het glas, is troebel door de gist en wordt bekroond met een kap van luchtig, wit schuim. De klassieke geur van rijpe banaan en verleidelijke kruidnagel nodigt u uit om een slokje te nemen. De smaaktest onthult een volle, fluweelzachte body die scoort met een potpourri van ovenvers bananenbrood, licht bittere hop, pittige citrustonen, kruidige gist en kruidnagel.
Water, tarwemout, gerstemout , hop, gist
100ml bevat gemiddeld:
Energie 105kJ/25 kcal
vet < 0,1g
waarvan verzadigde vetzuren <0,1 g
koolhydraten 5,1 g
waarvan suiker <0,1g
eiwit 0,9 g
Zout 0,003g