De kelder in de titel van de Schloss-Keller natuurwolk van de Schloßbrauerei Kaltenberg verwijst niet naar de bierstijl, maar vertelt ons eerder iets over het productieproces. Nadat de brouwcyclus is voltooid, wordt het brouwsel naar de diepe kelders onder het kasteel gebracht en daar rustig laten rijpen. De bijzonder lange bewaring van deze fijne wijn zorgt voor een volle smaak met vele facetten. Het bier dankt zijn natuurlijke troebele body aan de ongefilterde botteling: in plaats van de troebele stoffen eruit te filteren, blijven deze in het brouwsel achter. Deze beslissing heeft niet alleen invloed op de kleur van de Schloss-Keller Naturally Cloudy, maar ook op het volle aroma.
De robuuste creatie van kasteelbrouwerij Kaltenberg wordt gepresenteerd in een prachtig troebel oud goud met een fijne, sneeuwwitte kroon. Een reukdans van graan, vers gemaaid gras en zonnige citrusvruchten prikkelt de neus en nodigt uit tot het nemen van de eerste slok. De initiële smaak onthult een middelzware body met zachte koolzuur. Zachte mouttonen dansen in de mond, kruidige gist, geurig hooi, ovenverse Bort, een vleugje karamel en wat citrusfruit ronden het geheel harmonieus af.
Kaltenberg’s Schloss-Keller Naturwolke is een mild bier met een alcoholpercentage van 5,1% dat doordrinkbaar en verfrissend is. Een ideaal bier om te proosten op het einde van het werk, het weekend of het voltooide project.
Water, gerstemout , hopextract, gist