Vul hier je e-mailadres in om eenmalig op de hoogte te worden gehouden zodra het artikel weer beschikbaar is.
De brouwers van brouwerij Kundmüller in Weiher hebben iets heel bijzonders bedacht om hun lichte Doppelbock te verfijnen: na voltooiing wordt het fijne bier in een houten vat gegoten waarin voorheen Amerikaanse bourbon zat. Door de jaren heen heeft het houten vat de bourbon een fijn karakter gegeven en tegelijkertijd aan aroma gewonnen. Dit effect gebruiken de brouwers om hun heerlijke Doppelbock net dat beetje extra te geven. De bock wordt enkele maanden in eikenhouten vaten bewaard en rijpt gedurende deze tijd tot zijn volle pracht.
De Weiherer Bock in Bourbon-stijl vloeit in een rijke goudtint in het glas en glanst prachtig koperkleurig als het licht erop valt. Een fijne, witte schuimkraag zit bovenop het bier en verspreidt een adembenemende geur van zachte mout, kruidige vanille, zachte rook en in bourbon gedrenkt hout. De eerste drank heeft een volle body met een sterke alcohol van 8,4%, die prachtig geïntegreerd is in de diverse smaken. Zachte, aromatische mout streelt het gehemelte, terwijl vatrijping warme tonen van vanille, bourbon, beboterde popcorn, kampvuurrook en kruidig eikenhout toevoegt. Een subtiele fruitigheid complementeert het aromaspel, terwijl een subtiele bitterheid voor voldoende contrast zorgt.
Deze op vat gerijpte bierspecialiteit smaakt bijzonder lekker in een Bierothek® proefglas. De bijzondere vorm brengt de fijne aroma’s naar voren en brengt elke subtiele smaaknuance naar voren.
Water, gerstemout , hop, gist