Een goede tarwe is de perfecte start van de dag. Iedereen die in deze zin de dorst van een alcoholist naar bier denkt te horen, komt duidelijk niet uit Beieren. Het principe ‘Geen bier voor vier uur’ geldt voor alle bierstijlen behalve tarwe. The Good Light is een zeer populair ontbijt als vloeibare begeleider van witte worst, zoete mosterd en krakeling en is erg populair in Beieren. Natuurlijk kun je op elk moment van de dag een tarwetje drinken, niet iedereen heeft zo’n sterke maag als de Duitsers uit het zuiden.
Een van onze favorieten ’s ochtends, lunch en ’s avonds is de Weiherer Weizen Hell. Het fruitige witbier heeft een aangenaam alcoholpercentage van 5,2% en een hele lading smaak. Het Weiherer-bier heeft een klassieke stijl en vloeit in een heerlijk troebele, rijke ambertoon in het glas. Een indrukwekkende hoeveelheid wit, luchtig schuim zit bovenop het bier en ademt het typische tarweboeket van banaan en kruidige kruidnagel uit. Als je het drinkt, merk je het bijzondere karakter van het bier: in plaats van zwaar en zoet is de Weiherer Weizen buitengewoon verfrissend en slank. Het goede Frankische brouwwater geeft het bier een fluweelzachte textuur, die de romige bananenaroma’s, de zachte mout en de kruiden heerlijk naar voren brengt.
Mild, zacht en buitengewoon fijn!